Tort rosu

de adry88 in Torturi, 20 Apr 2012 | 2995 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie
  • CREMA
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic tort jelle
  • 25 g amidon
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • drajeuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu:

BLATUL mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.

CREMA 1 se pregateste conform instructiunilor de pe plic.

CREMA 2 caramelizam zaharul intr-o oala (avem grja sa nu il ardem) Adaugam laptele fierbinte peste caramel, lasam oala pe foc pana se dizolva complet. Se iau cateva linguri de lapte caramalizat si se amesteca cu amidonul, dupa care rasturnam in oala amestecand continu pana se ingroasa. Cand este inca putin calda adaugam 100 g unt la temperatura camerei si amestecam bine. Plicul de tort jelee il pregatim conform instructiunilor de pe plic.

ASAMBLARE taiem blatul in 3 asezam prima foaie si o insiropam. Punem crema in 2 pungi si ii taiem varful, facem cercuri, asezam si a 2 foaie, insiropam facem din nou cercuri cu crema ramasa. Dam la frigider 30 minute.

Pregatim plicul de tort jelee, il lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste crema. Dam din nou la frigider 30 minute, scoatem tortul si asezam si a 3 foaie si insiropam.

Pregatim tortul jelle si turnam peste tort dam la rece dupa care il  decoram

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

21.04.2012, 14:01

bun

aziz 1

21.04.2012, 18:54

Bya Ralu 1

09.05.2012, 21:57

delicios tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca